ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 12:00 Π.Μ.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ
Το βράδυ της παρασκευής 28-12-12 (9:00μ.μ.) δύο ανήλικοι νεαροί δέχτηκαν επίθεση από μέλη της χρυσής αυγής μπροστά από γνωστή καφετέρια επι της κεντρικής οδού Μητροπόλεως του Αιγίου και ενώπιο πλήθος κόσμου που βρικόταν στην περιοχή.
Χωρίς καμία πρόκληση , έξι μέλη του εθνικιστικού κόμματος γρονθοκόπησαν τον έναν από τους δύο νεαρούς και επιτέθηκαν με σπρέι πιπεριού τόσο στον νεαρό όσο και σε άγνωστο κόσμο που διαμαρτυρήθηκε εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια. Επίσης απείλησαν οτι θα ξαναεπιτεθούν με μαχαιριές και με καλάσνικοφ (!!!) που έχουν στην κατοχή τους, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.
Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο κρούσμα φασιστικής βίας στην πόλη του Αιγίου, οπότε το περιστατικό ξεχείλησε το ποτήρι, πράγμα που έκανε αρκετό κόσμο από την πόλη μας (και όχι από την Πάτρα και την Αθήνα όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε τοπική εφημερίδα) να συγκεντρωθεί μέσα σε λίγα λεπτά και να κατευθυνθεί στα γραφεία της χρυσής αυγής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, άοπλοι και με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα.
Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια βροχή απο πέτρες οι οποίες εκσφεντονίζονταν από τα γραφεία που βρίσκονται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Αιγειαλέως (απέναντι απο τα κτελ), ενώ τρεις κατέβηκαν οπλισμένοι με κράνη, γκλόπ, ασπίδες και μαχαίρια!!! Μάλιστα ο ένας χρησιμοποίησε το μαχαίρι εναντίον διαμαρτυρόμενου ο οποίος για καλή του τύχη σχίστηκε ελαφρά στο χέρι. Μέσα σε λίγα λεπτά η γειτονιά εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης.
Προκειμένου να μην προκληθούν περαιτέρω υλικές ζημιές, και λαμβάνοντας υπ όψιν τη συνεργασία χρυσής αυγής και αστυνομίας (γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι έγιναν αβάσιμες καταγγελίες και μηνύσεις εις βάρος ατόμων που δεν βρίσκονταν καν εκεί, ακόμα και στον ανήλικο που προηγουμένως είχε ξυλοκοπηθεί) , οι διαμαρτυρόμενοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη δύο ανηλίκων και ενός ενήλικα ενώ παράλληλα διεξάγεται έρευνα για τη σύλληψη τεσσάρων ακόμα ατόμων που μηνύθηκαν από τους χρυσαυγίτες.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι χρυσαυγίτες συνεχίζουν να προκαλούν προβαίνοντας σε τηλεφωνικές απειλές τονίζοντας για μια ακόμα φορά την παρακρατική τους υπόσταση.
Με την ανοχή της η κοινωνία έχει δώσει την “νομιμότητα” στη χρυσή αυγή να ακολουθεί πρακτικές ρατσισμού και βίας. Η δράση της χρυσής αυγής ως εγκληματική οργάνωση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
Εμείς σαν ελευθεριακές οντότητες καλούμε σε ανοιχτή συγκέντρωση- πορεία την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 π.μ. στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ “ΝΟΜΙΜΟ” ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s