Τα βασανιστήρια είναι εικόνα από το μέλλον όλων μας!

λίγα λόγια για την ληστεία στην Βελβεντό Κοζάνης…

«Στο αστυνομικό τμήμα μας απομόνωσαν και μας έβαλαν κουκούλες στο κεφάλι. Επί τέσσερις ώρες μας γρονθοκοπούσαν και μας έβριζαν»

Ακόμα μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κρατική τρομοκρατία και τον ολοκληρωτισμό μετά τη σύλληψη 4 αναρχικών στην Κοζάνη και τον εκδικητικό-παραδειγματικό βασανισμό τους την Παρακευή 2 Φλεβάρη. Το γεγονός αυτό όμως, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι μια πρακτική που η εξουσία προσπαθεί να παγιώσει ενάντια σε “ειδικής κατηγορίας συλληφθέντες” και αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού. Είναι πρόσφατες ακόμα οι καταγγελίες για τους βασανισμούς που δέχτηκαν άντρες και γυναίκες αντιφασίστες, που συγκαλύφθηκαν πλήρως από την προκλητική στάση του πολιτικού προϊστάμενου των μπάτσων, Δένδια.

Αυτό όμως που εξοργίζει περισσότερο, είναι ο καλπάζων ολοκληρωτισμός που δεν μπορεί να κρυφτεί όσες συμφωνίες και να κάνουν με το διάβολο -τα βρόμικα και ξεπουλημένα ΜΜΕξαπάτησης- που η σιωπιηρή συνενοχή τους είναι εκκωφαντική, αναμασώντας την κρατική ρητορεία περί εσωτερικού εχθρού. Είναι η εφαρμογή της τακτικής “Το κράτος είμαι εγώ… και κάνω ό,τι γουστάρω!” Έτσι ακριβώς ερμηνεύεται η δράση των κρατικών σκυλιών και της πολιτικής τους ηγεσίας. Αυτοί που για την “επιβολή του νόμου” καταπατούν τους ίδιους τους δικούς τους νόμους, όταν ακόμα και κατά τη διάρκεια της σύλληψης ξυλοκοπούν εκδικητικά τους συλληφθέντες, όταν κατά την παραμονή τους στα μπατσομέγαρα υπόκεινται σε βασανιστήρια σε τέτοιο βαθμό ώστε να πρόσωπά τους να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμα από τους ίδιους τους συγγενείς τους!

Αποτελεί πρόκληση από τη μεριά της εξουσίας να τολμάει να δημοσιοποιεί ακόμα και σε τέτοια κατάσταση, μετά από τέτοια καταφανή βασανιστήρια φωτογραφίες συλληφθέντων σαν να πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα στη “δημοκρατία” τους! Οι κουκουλοφόροι βασανιστές, όχι μόνο παραμένουν στο απυρόβλητο, αλλά και δέχονται τα συγχαρητήρια από έναν ανάμεικτο εσμό πολιτικών και δημοσιογράφων. Την ίδια στιγμή που πριν λίγες μέρες οι νεοναζί που μαχαίρωσαν έν ψυχρώ έναν πακιστανό εργάτη είχαν την καλύτερη μεταχείριση από έναν κρατικό μηχανισμό που ούτως ή άλλως προωθεί τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, που σκοτώνει στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα αστυνομικά τμήματα…

Τα βασανιστήρια είναι εικόνα από το μέλλον όλων μας. Ο κάθε πειραματισμός και “καινοτομία” της κρατικής κατασταλτικής μηχανής, αφού παγιωθεί και επιβληθεί στην κοινωνική συνείδηση, διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του σε κάθε κοινωνικό κομμάτι που εξεγείρεται. Η δημοσίευση φωτογραφιών ξεκίνησε με τους συλληφθέντες του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – “γιατί ήταν τρομοκράτες” άρα “εσωτερικός εχθρός” – αλλά διευρύνθηκε στην διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, στη διαπόμπευση συλληφθέντων από απεργιακή προσυγκέντρωση στου Ζωγράφου, ή σε διαδηλωτές που συνελήφθησαν σε απεργιακές διαδηλώσεις στην Αθήνα.
Η δημοσίευση φωτογραφιών είναι η καλλιέργεια αισθήματος φόβου στα κοινωνικά στρώματα, η προώθηση της ρουφιανιάς και του κοινωνικού κανιβαλισμού, η διαπόμπευση των συλληφθέντων είναι κομμάτι ενός ψυχολογικού πολέμου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s