Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο αγώνας για γη και ελευθερία θα την ισοπεδώσει

Σήμερα, 7 Μάρτη 2013, πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν προσαχθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας. Τα ΜΑΤ έφτασαν και στο σχολείο ρίχνοντας δακρυγόνα σε μαθητές και καθηγητές. Ένα παιδί έχει τραυματιστεί από κάλυκα δακρυγόνου και τουλάχιστον άλλα τέσσερα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών. Επιπλέον μαζί με τα ΕΚΑΜ πραγματοποιούνται έφοδοι σε σπίτια κατοίκων σπαζοντας πόρτες.

18s1xcx

Εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αντιστέκονται σθεναρά στους σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων με μια σειρά από εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν το βουνό, το δάσος, το νερό και τις ζωές τους. Το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι βρίσκονται σε ανοιχτή και διαρκή ρήξη με αυτούς τους σχεδιασμούς καθώς με τη συμβολή ενός ιδιωτικού στρατού τραμπούκων που έχει σχηματίσει η εταιρεία και των κρατικών δυνάμεων καταστολής επιχειρείται η έναρξη των εργασιών για την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις εξορύξεις στις Σκουριές.

Η έμπρακτη, πολύμορφη και σθεναρή αντίσταση των κατοίκων στα καπιταλιστικά και κρατικά σχέδια έχει ενεργοποιήσει ένα όργιο καταστολής εναντίον τους με απαγωγές ανθρώπων, εισβολές και αποκλεισμούς χωριών, καταλείψεις ολόκληρων δασικών εκτάσεων και μπλόκα ελέγχου στους δρόμους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s