Πάτρα – Ολονύκτιες οδομαχίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΛΓΑΣ ΩΣ ΧΩΡΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.

Η πλατεία Όλγας αποτελεί εδώ και δεκαετίες χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών και οργάνωσης αντισυστημικών δράσεων. Ως εκ’ τούτου το κράτος έχει σπρώξει την πρέζα στον εν λόγω χώρο και ασφαλίτες φροντίζουν να συνάπτουν φιλικές σχέσεις με ορισμένους πρόθυμους καταστηματάρχες της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει προσπάθεια από ομάδες του αναρχικού χώρου κάθαρσης της πλατείας από την πρέζα και από τα σκυλιά των αφεντικών. Στα πλαίσια κοινωνικής διεύρυνσης της προσπάθειας αυτής γίνεται στην πλατεία κάθε βδομάδα πάρτυ με ποικιλία μουσικών ήχων, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεγγύης και των αντιεμπορευματικών σχέσεων και προώθησης ενός τρόπου διασκέδασης μακριά από αυτόν που προωθεί το σύστημα, μακριά από επιχειρηματίες εκμεταλλευτές-μαφιόζους-σαπιοκοιλάδες.

Αυτό φυσικά το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν μπορούσαν να το αφήσουν αναπάντητο. Έτσι την Παρασκευή 17 Μαϊου επιτέθηκαν αναίτια στους συναθροιζόμενους με όλη την αστυνομική δύναμη της πόλης. Στο διάβα τους επιτέθηκαν σε συγκεκριμένο παραδοσιακό καφενείο της πλατείας, χτύπησαν το σερβιτόρο και τον ιδιοκτήτη του καφενειου και τους συνέλαβαν. Η επίθεση αυτή απαντήθηκε άμεσα με ολονύχτιες οδομαχίες σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης συνοδευόμενες από πλήθος συνθημάτων. Ρήγα Φεραίου, Καρόλου, Μαιζώνος επί 4 ώρες φλέγονταν, ενώ ήταν σαφής ο στόχος των μπάτσων να μην επιτρέψουν την ανακατάληψη της πλατείας. Τελικώς με μία κίνηση αντιπερισπασμού απομακρύνθηκαν οι τσάτσοι της εξουσίας από την πλατεία, αφού δεν ήξεραν προς τα που κατευθυνόταν ο συγκεντρωμένος κόσμος. Αυτό έγινε αμέσως αντιληπτό και επανακαταλήφθηκε η πλατεία από συντρόφους.

Ρουφιάνοι, Προσκυνημένοι, Εκμεταλλευτές, Υποστηρικτές των πολέμων που κάνει το κεφάλαιο στους λαούς είτε είναι στρατιωτικοί είτε οικονομικοί όπως στην Ελλάδα, Υπηρέτες του πιο σάπιου συστήματος, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ:

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ ! ! !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s