Σχετικά με τα χθεσινά (30-5-2013) γεγονότα στο Αγρίνιο.

Σχετικά με τα χθεσινά (30-5-2013) γεγονότα στο Αγρίνιο.

Την Τρίτη 28 Μάη, 4 αντιφασίστες συναντούν σε κουρείο στο κέντρο της πόλης το γνωστό στέλεχος της Χ.Α. στο Αγρίνιο Σπύρο Φλωροσκούφη και τον ξυλοκοπούν, ενώ απαλλοτριώνουν και πτυσσόμενο γκλοπ το οποίο χρησιμοποίησε εναντίον τους.

Την επομένη, περίπου στη 1 τη νύχτα ομάδα 5 περίπου παρακρατικών επιτίθεται με πυροσβεστήρες, παραλαηζερ, πέτρες και μπουκάλια σε ροκ μπαρ όπου συχνάζουν νεολαίοι. Πετούν δυναμίτες (ακ) εντός του μαγαζιού τη στιγμή που σε αυτό βρίσκονταν 15 περίπου άτομα, προξενούν φθορές σε αυτοκίνητα και μηχανάκια που ήταν σταθμευμένα έξω από το μαγαζί και εξαφανίζονται. Την ίδια περίπου στιγμή σε όλο το κέντρο περιπολούσαν 2 ασφαλίτικα, 3 περιπολικά, 2 ΟΠΚΕ και 3 μηχανές της αη-ΔΙΑΣ.

Την πέμπτη 30 Μάη πραγματοποιείται αυθόρμητη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημάδη από περίπου 80 άτομα στις 8 το απόγευμα. Λίγο αργότερα γίνεται γνωστό ότι πυρπολείται το αυτοκίνητο του Σπ. Φλωροσκούφη έξω από το σπίτι του. Επίσης έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι ο φλωροσκούφης πυροβόλησε 2 φορές με κυνηγητικό όπλο εναντίον των δραστών οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια. Είχε ειδοποιηθεί από τη μάνα του η οποία φώναζε «πούστηδες».

Άλλη ομάδα ατόμων κινήθηκε στο κέντρο και χτύπησε με πέτρες μαγαζί επισκευής φωτοτυπικών στην οδό Δαγκλή το οποίο ανήκει επίσης σε γνωστό χρυσαυγίτη σκατόμυαλο. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών η αντιφασιστική συγκέντρωση συνεχίζονταν στην πλατεία Δημάδη καθώς επίσης και συγκέντρωση του κκε στην κεντρική πλατεία.

Το πλήθος του κόσμου που γέμισε οργή από τις επιθέσεις των φασιστών με στόχο κυριολεκτικά τον οποιονδήποτε έδωσε μια πρώτη αντανακλαστική όσο και αυθόρμητη απάντηση στις προκλήσεις των φασιστών. Εμείς μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι παρόλο που τέτοιες δράσεις αντανακλούν την άμεση αντίδραση κάποιων αντιφασιστών από την άλλη καταφέρνουν να δυσφημίζουν και να απομονώνουν εν τέλει τον αντιφασιστικό αγώνα μιας και αυτός προσωποποιείται σε γελοία ανθρωπάρια και τσιράκια και χάνει τον κεντρικό πολιτικό στόχο που είναι η εξαφάνιση της χρυσής αυγής και συνολικά των φασιστών από τον κοινωνικό χώρο και χρόνο.

Τέτοιες δράσεις αθωώνουν την χρυσή αυγή και την αστυνομία και μετακυλούν το βάρος και την εύθηνη που αυτοί έχουν πρώτα και κύρια, σε ασήμαντα φασιστοειδή ασπόνδυλα. Τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν (ακόμα και αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την όξυνση της βίας) ότι η μήτρα όλων αυτών των περιστατικών βίας, είναι τα φασιστικά γραφεία και καθεαυτή η δράση των σύγχρονων ταγματασφαλιτών, εδώ και δυο χρόνια (τουλάχιστον) στο Αγρίνιο.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η αντιφασιστική δράση πρέπει να μιλάει από μόνη της, κάνοντας ξεκάθαρα τα κίνητρα και τις στοχεύσεις της, να αποδομεί την (παρα)κρατική προπαγάνδα και να καταγράφει ξεκάθαρα τις στοχεύσεις της, αναζητώντας συνεργούς.

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΕΙ – ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,
ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s