Πάτρα: κείμενο απο dinamitera και δυσήνιο ίππο για Κ. Σακκά

Κείμενο για την υπόθεση του Κ. Σακκά από τις αναρχικές ομάδες “dinamitera” και “δυσήνιος ίππος”

foto_1__6_

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
(ΑΠΕΡΓOY ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΗ)

O αναρχικός Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται στις 4 Δεκέμβρη του 2010, μαζί με τον Α. Μητρούσια, τον Γ. Καραγιαννίδη και τη Σ. Αντωνίου. Κατηγορούνται αρχικά για συμμετοχή σε ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή (μαζί με άλλους 2 συλληφθέντες οι οποίοι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες). Στη συνέχεια, το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κατηγορία την οποία τόσο ο Κ. Σακκάς όσο και οι υπόλοιποι τρεις σύντροφοι αρνούνται.

Δεν αποτελεί έκπληξη η συγκεκριμένη στάση του κράτους απέναντι σε όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα και την τρομοκρατία που εξαπολύει, πόσο μάλιστα απέναντι σε αγωνιστές που αντιλαμβάνονται και συμμετέχουν στους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες με ριζοσπαστικούς όρους, όπως οι αναρχικοί. Έχουμε δει επανειλημμένως να διώκονται σύντροφοι/ισσες στοχευμένα και εκδικητικά με στημένες κατηγορίες και να τους επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, με προφανή σκοπό εν μέσω κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής κρίσης να καμφθούν οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Οι πρόσφατες δηλώσεις περί απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η κήρυξη των απεργιών ως καταχρηστικών, οι επιστρατεύσεις απεργών, οι εισβολές σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα φασιστικά πογκρόμ, η στρατιωτική κατοχή ολόκληρων περιοχών (βλ. Ιερισσό), οι διώξεις και οι προφυλακίσεις αντιστεκόμενων ανθρώπων, όλα μαζί συνθέτουν ένα σχέδιο ολοκληρωτικής επιβολής από μέρους του κράτους ενός καθεστώτος που θα επιφέρει την απόλυτη κοινωνική εξαθλίωση και ταυτόχρονα θα προστατεύει με ωμή καταστολή την κυριαρχία από την κοινωνική οργή και τις επερχόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη μας. Κάθε αγώνας ενάντια στην κρατική καταστολή είναι αγώνας κοινωνικός και θα μας βρίσκει δίπλα του. Έως την ολοκληρωτική καταστροφή κράτους και κεφαλαίου και τη δημιουργία μιας πραγματικά ελεύθερης κοινωνίας.

Η αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά, όπως και σε κάθε αγωνιστή που βρίσκεται όμηρος στα χέρια του κράτους, είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα για μια κοινωνία χωρίς κράτη και αφεντικά, χωρίς φυλακές και στρατόπεδα, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. Στον αγώνα του για ελευθερία βρίσκουμε ένα κομμάτι του δικού μας αγώνα για τη συνολική αποδέσμευση της κοινωνίας από τα κρατικά και καπιταλιστικά δεσμά, για την κοινωνική απελευθέρωση, τον κομμουνισμό και την αναρχία.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Τ’ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ, 12μ. στην πλ. ΌΛΓΑΣ

αναρχική ομάδα dinamitera — http://dinamitera36.wordpress.com/
αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” — http://ipposd.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s