ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ Κ. ΣΑΚΚΑ ΑΙΓΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ. ΣΑΚΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Από τις 4 Ιουνίου, ο αναρχικός Κώστας Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας απαιτώντας την παύση της παρατεταμένης και επαναλαμβανόμενης προφυλάκισής του όντας δυόμιση χρόνια στη φυλακή χωρίς καταδίκη για κάποια υπόθεση. Από τις 17/6 νοσηλεύεται, λόγω επιδείνωσης της υγείας του, στο δωμάτιο-κελί του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, φρουρούμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ο Κώστας Σακκάς συλλαμβάνεται για πρώτη φορά στις 04-12-2010 έξω από αποθήκη στη Ν. Σμύρνη στην οποία βρίσκονται όπλα. Αναλαμβάνει την ευθύνη για το χώρο και για τα όπλα.
Προφυλακίζεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Καμία από τις κατηγορίες δεν μπορεί να αποδειχθεί και έτσι 4 μήνες μετά, η δικογραφία αλλάζει και πλέον κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων Της Φωτιάς χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται νέα στοιχεία για αυτό. Ο ίδιος ο Σακκάς αρνείται τη συμμετοχή του στην εν λόγω οργάνωση πράγμα άλλωστε που και η ίδια η οργάνωση έχει δημόσια δηλώσει. Στις 6-4-2012 και ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης του (ανώτατο όριο κράτηση) κοντεύει να λήξει, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί τίποτα από τα ο πρώτο κατηγορητήριο, η κράτηση του παρατείνεται πάλι για άλλους 12 μήνες για μια σειρά ενεργειών της Σ.Π.Φ. Ωστόσο στη νέα δικογραφία όχι μόνο δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του αλλά ούτε καν αναφέρεται το όνομά του!
Στις 4 Ιουνίου, παρότι έληγε η προφυλάκισή του, οι διωκτικοί δικαστικοί μηχανισμοί διέταξαν με απροσχημάτιστο και εκδικητικό τρόπο τη κράτηση του για άλλους 6 μήνες.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως οι φαινομενικές αυθαιρεσίες του κράτους και η επαναλαμβανόμενη και σε κάθε πεδίο επέμβαση των μηχανισμών του (δικαστικών και αστυνομικών)προκειμένου όχι μόνο να επιβάλλουν τον νόμο αλλά και να τον παραβούν δεν αποτελεί νομική ή συνταγματική εκτροπή. Ο νόμος είναι (φανερά πλέον) η ισχύς της επιβολής του και όχι κάποιος αφηρημένος κανόνας δικαίου.
Σήμερα, από πλευράς της κυριαρχίας κάθε προσπάθεια απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης ως μέθοδος διατήρησης των «ισορροπιών» έχει εγκαταλειφθεί.
Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί αποτυπώνεται εν μέρει από τους αλλεπάλληλους βιασμούς που υφίστανται οι καταπιεσμένοι οι οποίοι καλούνται να τους αποδεχθούν ως «θυσίες» στο βωμό της εξόδου από την οικονομική κρίση. Οι επιστρατεύσεις απεργών, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι χιλιάδες απολύσεις, οι μισθοί πείνας δεν είναι κυβερνητική αυθαιρεσία. Οι δηλώσεις για απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι επιστρατεύσεις απεργών, η καταστολή εις βάρος ανθρώπων που αγωνίζονται στις Σκουριές, το μαύρο στην ΕΡΤ, δεν είναι απλώς μια μελανή σελίδα της δημοκρατίας. Είναι η μια όψη του καπιταλιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα του τρόπου που σήμερα εν μέσω κρίσης αναδιατάσσεται και ανασυντάσσεται προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει και να αναπαράγεται με τις λιγότερες δυνατές κοινωνικές αναταράξεις. Διασπείροντας ταυτόχρονα το αίσθημα του φόβου, της ματαίωσης και της ενοχής, προσφεύγοντας κάθε τόσο στον κοινωνικό αυτοματισμό ώστε η οργή να εκτονώνεται μεταξύ των από κάτω. Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τον ολοκληρωτισμό αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται για την ανατροπή του σημερινού συστήματος στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης.
Οι υποθέσεις των αγωνιστών είναι υποθέσεις και ζητήματα των κομματιών που αγωνίζονται και πρώτος σταθμός είναι η κοινωνικοποίησή τους, χωρίς την αποδοχή των αποπροσανατολιστικών όρων του κράτους περί νόμιμων και παράνομων ενεργειών.
Ο Κ. Σακκάς από τις 4 Ιούνη 2013 αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας. Η επιλογή της απεργίας δεν είναι κίνηση απελπισίας αλλά συνειδητή επιλογή συνέχισης του αγώνα του.
Δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του για ελευθερία και να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους απαιτούν το αυτονόητο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ ΑΙΓΙΟΥ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s