Ο φασισμός και ο ναζισμός τρέφονται από την κρίση ..σωστά; ΛΑΘΟΣ!

Δεν είναι λοιπόν νομοτελειακή εξέλιξη μιας σοβαρής κρίσης η εμφάνιση του φασισμού αλλά λελογισμένη και προγραμματισμένη ενέργεια της εξουσιαστικής ελίτ για τον απόλυτο έλεγχο απελπισμένων ανθρώπων.

Ο φασισμός και ο ναζισμός τρέφονται από την κρίση ..σωστά; ΛΑΘΟΣ!

Για την οικονομική κρίση γίναμε ειδικοί…
Άσχετα λοιπόν με τα αίτια που προκλήθηκε,αν είναι συστημική ή τραπεζική ή από όποια άλλη αιτία, το σίγουρο είναι ότι εξελίσσεται και επηρεάζει όλες τις δομές κοινωνικής οργάνωσης και όλους τους υπαρκτούς θεσμούς.

Έτσι λοιπόν περνά και μεταβάλλεται ως πολιτική κρίση, ως κοινωνική κρίση,ως περιβαλλοντική,ως πολιτισμική κρίση κλπ και ως τελευταίο στάδιο αν δεν βρεθεί τρόπος ανάκαμψης , γίνεται ανθρωπιστική κρίση με τις τραγικές συνέπειες της άμεσης απειλής της φυσικής οντότητας του πληθυσμού της χώρας.

Στη φάση που η κρίση έχει παρουσιάσει διάχυση σχεδόν παντού παρατηρείται το φαινόμενο κυρίως σε φτωχά λαικά και αμόρφωτα κοινωνικά στρώματα μια πολιτική μετατόπιση σε έκφραση μέσα από φασιστικά μορφώματα που ξεπηδάν ως δια μαγείας σχεδόν από το πουθενά…(!)

Αφελώς ,καταλήγει στο συμπέρασμα κάποιος ,ότι μια σοβαρή οικονομική κρίση θρέφει και δημιουργεί φαινόμενα φασισμού…εδώ είναι και το λάθος.

Σε μια κατάσταση κρίσης η λογική υποχωρεί ,τα περιθώρια συζητήσεων στενεύουν και οι άνθρωποι καθοδηγούνται από συναισθήματα και τα ένστικτα επιβίωσης, αυτό είναι αντιστρόφως ανάλογο με το μορφωτικό επίπεδο.

Εδώ ακριβώς φαίνεται ο ρόλος των υποστηρικτικών δομών της εξουσιαστικής ελίτ.

Για την αποφυγή μιας ανεξέλεκτης εξέγερσης, από πολύ νωρίτερα έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν εκείνο το μηχανισμό που θα τροφοδοτήσει, στην υποταγή και έλεγχο της οργής, σε ένα πυραμιδικό φασιστικό σχήμα για τον προσωρινό απόλυτο έλεγχο καθώς και το μεταγενέστερο έλεγχο σε μια πιο ήπια πολιτική μορφή κοινωνικού ελέγχου.

Δεν είναι λοιπόν νομοτελειακή εξέλιξη μιας σοβαρής κρίσης η εμφάνιση του φασισμού αλλά λελογισμένη και προγραμματισμένη ενέργεια της εξουσιαστικής ελίτ για τον απόλυτο έλεγχο απελπισμένων ανθρώπων.

Αυτό αποδεικνύεται από την σχεδιασμένη υποστήριξη που παρείχαν οι Γερμανοί βιομήχανοι και η ελίτ με όλους τους μηχανισμούς που είχε, στο Χίτλερ.

Στα δικά μας ,
γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της ΚΥΠ στα πρώτα βήματα των νεο-φασιστών ,το ρόλο της κρατικής ασφάλειας για την κάλυψη και την έμμεση χρηματοδότηση στα μπραβιλίκια και τις προστασίες στα νυχτομάγαζα. Γνωρίζουμε επίσης και τα “χαλιά” που στρώθηκαν για να συντηρηθεί και να διατηρηθεί από το μόρφωμα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα φαινόταν χρήσιμο.
Γνωρίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι που ήταν πρωταγωνιστές επιβραβεύτηκαν και κατέχουν σήμερα καίριες κυβερνητικές θέσεις.
Γνωρίζουμε επίσης ότι απαιτείται και ομοιόμορφη προπαγάνδα σε επίπεδο χώρας για τη δημιουργία της κρίσιμης μάζας και της συντήρησης αυτής . Αυτό το ρόλο τον έπαιξαν και τον παίζουν τα συστημικά ΜΜΕ κάθε μορφής.

Δεν θρέφει λοιπόν η κρίση τον φασισμό αλλά η εξουσιαστική και διαπλεκόμενη ελίτ φροντίζει να δημιουργήσει το τέρας που “θρέφεται από την κρίση” ως κοινωνικό όπλο απόλυτου ελέγχου των εξαθλιωμένων ανθρώπων.

Διαφορετικά …θα έβλεπαν τα κεφάλια τους να κυλάνε στις κατηφόρες του Παρισιού τυλιγμένα στα μεταξωτά τους μαντήλια…

makis-voridis-tsekouri2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s