Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις 12 Οκτωβρίου 2013

Η σχεδιασμένη επίθεση ενάντια στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους συνεχίζεται με την κρατική συμμορία να ξεσαλώνει σε ένα όργιο ωμής καταστολής!

Το ανακοίνωσαν και στα media, “ο νόμος και η τάξη θα επιβληθεί”! Αυτό που εννοούν φυσικά είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να τρομοκρατήσουν, να απειλήσουν και να υποτάξουν οτιδήποτε εχθρικό και επικίνδυνο για τα συμφέροντά τους. Και τα συμφέροντά τους που κατευθύνονται και υπαγορεύονται από το κεφάλαιο, είναι να συνεχίσουν να κρατάνε την κοινωνία εγκλωβισμένη στην ανέχεια και την εξαθλίωση, είναι να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ξεπουλάνε όλα τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, είναι να συνεχίσουν να δημιουργούν στρατιές ανέργων και αναλώσιμων απασχολίσιμων που εκλιπαρούν να πάρουν τα ψίχουλα των 2.700 ευρώ ετησίως από τα κοινοτικά προγράμματα, είναι να κρατήσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν εγκλωβισμένη και κατεσταλμένη την κοινωνική οργή και απελπισία.
Ένας από τους τρόπους που επιλέγουν στην παρούσα στιγμή είναι η επίθεση στους κατειλημμένους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους να ονομαστεί “επιβολή της νομιμότητας”. Σε λίγο καιρό η “νομιμότητα” αυτή θα πάρει τη μορφή κατασχέσεων, ενώ ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος των πολιτικών επιστρατεύσεων κάθε κοινωνικού και εργατικού αγώνα.

Το έξυπνο επικοινωνιακά κατασταλτικό σχέδιο λοιπόν, έφερε τις εκκενώσεις των 3 καταλήψεων της Πάτρας, ακολούθησε η εισβολή των μπάτσων στο Α.Π.Θ. και το Ε.Μ.Π. στα μέσα Αυγούστου και της κατάληψης Βαλβείου στο Μεσολόγγι, το θέαμα της «ευταξίας και του νόμου» συνεχίζει το έργο του με επόμενο σταθμό τα Γιάννενα, εκκενώνοντας την κατάληψη Αντιβίωση στις 29 Αυγούστου καθώς και την κατάληψη Ορφανοτροφείου στην Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες πριν τις διαδηλώσεις εν όψη της ΔΕΘ.

Εκμεταλλευόμενοι την ραστώνη του καλοκαιριού, επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα που θα ενισχύσουν το παραμύθι της “επιτυχημένης πολιτικής” με επιθέσεις ενάντια σε κατειλημμένους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους χρησμοποιώντας στρατιές αστυνομικών δυνάμεων και με την επικουρική στήριξη διαφόρων κρατικών φορέων. Θεαματικές επιχειρήσεις, που με την κατάλληλη προπαγάνδα και παραπληροφόρηση αποπροσανατολίζουν τον κόσμο -παρουσιάζοντας υποτίθεται “έργο”-, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα σημαντικό κομμάτι των κοινωνικών αντιστάσεων με απώτερο σκοπό να εκμηδενίσουν τις αντιδράσεις για τις 1750 απολύσεις στην υγεία, για το κλείσιμο των νοσοκομείων, για τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών, τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την μετατροπή του Λύκειου σε ένα ατέλειωτο εξεταστήριο που θα ενισχύσει την παραπαιδεία και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αφαίμαξη την κοινωνία.

Αυτού του είδους την οικονομική και κοινωνική καταστολή που βιώνουμε πάνω από 3 χρόνια, αναδεικνύουν σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο οι κατειλλημένοι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι. Και όχι μόνο την αναδεικνύουν αλλά και στο βαθμό των δυνατοτήτων τους προσπαθούν με κάθε μέσο να την ανατρέψουν. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα σημερινά κοινωνικά ιατρεία, ανταλλακτικά δίκτυα, κοινωνικά φροντιστήρια που λειτουργούν σε όλη τη χώρα εμπνεύστηκαν από τα εδώ και χρόνια προτάγματα και πρακτικές των καταλήψεων. Των απελευθερωμένων χώρων δηλαδή, που με τις δομές τους λειτουργούσαν όχι μόνο σαν χώροι πολιτικής διαδικασίας αλλά και σαν χώροι γνώσης, πολιτισμού, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις κοινωνικές δομές, αυτές που η “ευνομούμενη πολιτεία τους” στερεί από την κοινωνία.

Κανένας κοινωνικός χώρος δεν είναι οι τοίχοι που το περικλύουν, αλλά οι άνθρωποι, οι κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις που τους συνδέουν, η συσπείρωση και η αποφασιστικότητα. Η αλαζονεία της εξουσίας είναι και αυτή που θα την θάψει.

PA120052

PA5120031

PA120044

PA5120036

https://athens.indymedia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s