ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2013-Οι αγώνες του χθες συναντώνται με τους αγώνες του σήμερα

kato-i-exousia2-m

40 χρόνια μετά από την εξέγερση ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών, οι κάτοικοι αυτού του τόπου έρχονται για ακόμα μια φορά αντιμέτωποι με το ίδιο καθήκον. Να ανατρέψουν την σύγχρονη δικτατορία της υποταγής και του φόβου σε μια κοινωνία που παραπαίει από τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας.

Ένα καθεστώς που φορώντας τον κοινοβουλευτικό του μανδύα έχει προχωρήσει στον πιο χυδαίο βιασμό κάθε έννοιας δικαίου, ισότητας και ελευθερίας. Ένα καθεστώς που προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ντόπιας και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ελίτ δεν διστάζει να σπρώξει στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους, να σπείρει το δηλητήριο του μίσους και του κοινωνικού κανιβαλισμού κάθε φορά που κάποιοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή, που δεν διστάζει να εξαπολύσει τα ένστολα και παρακρατικά σκυλιά του σε κάθε αφορμή. Ένα καθεστώς που μετονόμασε τις μαζικές απολύσεις σε “διαθεσιμότητα” που μετέτρεψε τους εργαζόμενους σε “ωφελούμενους”. Που φιμώνει κάθε φωνή αντίστασης και απειλεί με εισβολές στα πανεπιστήμια ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει με κάθε τρόπο τα μέσα προπαγάνδας του. Που πετάει στα σκουπίδια τα εργασιακά δικαιώματα και στην κόλαση της ανεργίας εκατομμύρια ανθρώπους, κάνοντας την εκπαίδευση να αποτελεί μία παροχή μόνο για πλούσιους, την υγεία πολυτέλεια της εποχής μας.

Οι αγώνες του παρελθόντος για ελευθερία, συναντώνται με τους σημερινούς εργασιακούς και κοινωνικούς αγώνες των εργαζόμενων στην εκπαίδευση, όπου το κράτος επιχειρεί να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας, μέσα από τις εκατοντάδες απολύσεις εργαζόμενων στα πανεπιστήμια της χώρας με σκοπό το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες και πολυεθνικές. Οι Σύλλογοι Εργαζομένων και φοιτητών του ΕΜΠ αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή με έναν αγώνα που διαρκεί περίπου 2,5 μήνες.

Οι αγώνες του παρελθόντος συναντώνται ακόμα στην μέσα σε μία νύχτα καταργημένη ΕΡΤ, που εκ των υστέρων και μετά από 5μηνη αντίσταση από τους εργαζόμενους βλέπουμε πως αναδείχθηκαν και έγιναν πράξη αξίες όπως η αυτοδιαχείριση από ανθρώπους που στο παρελθόν, βολεμένοι στις θέσεις τους απολάμβαναν μόνο τα προνόμοιά τους. Σήμερα λοιπόν, αυτοί οι εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τους δημόσιους χώρους του Πολυτεχνείου αψηφώντας τις απειλές της εξουσίας για άλλη μια εισβολή σε πανεπιστημιακό χώρο.

Καμία συναίνεση,καμία αποδοχή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει προς αυτούς που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, καμία απελπισία, απογοήτευση,καμία δήθεν απουσία “χαρισματικού ηγέτη” ή αδυναμία, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ατομική ή συλλογική ανοχή και την σιωπή μπροστά στα καθημερινά εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος όλων μας. Η κατρακύλα προς την χωρίς επιστροφή εξαθλίωση και βαρβαρότητα σταματά μόνο μέσα από τη διάχυτη οργή στους δρόμους κάθε πόλης και χωριού.

Εμπνεόμενοι από τις αξίες και τον αγώνα εκείνων που έπεσαν για την ελευθερία και την ευημερία όλων μας, να προτάξουμε ξανά σήμερα την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και των λαών του κόσμου, ενάντια στην οικονομική και πολιτική δικτατορία που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Κάτω το κεφάλαιο! Κάτω το κράτος!
Για την πανανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια!

https://athens.indymedia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s