Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Σπ. Στρατούλη, απεργό πείνας από 11/11

Ο κρατούμενος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 11/11 διεκδικώντας με τον έσχατο αυτό τρόπο την απαλλαγή του από τις αστήριχτες και κατασκευασμένες κατηγορίες που του αποδίδονται και την άμεση επαναχορήγηση των αδειών εξόδου από τη φυλακή της Λάρισας όπου κρατείται και τις οποίες λάμβανε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται επί 22 χρόνια έγκλειστος στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετά και έτσι τώρα του προσάπτουν νέες κατηγορίες για συμμετοχή του, σε μία δήθεν εγκληματική οργάνωση και σωματική βλάβη τρίτων, στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2012. Μετά από τηλεφωνικές υποκλοπές, στοχοποιήθηκαν συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και μεταξύ άλλων αξιοποιήθηκε « ποινικά » προς δημιουργία εντυπώσεων, η επικοινωνία του με συντρόφους και πρόσωπα που έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των φυλακισμένων. Το κράτος χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη δίωξη ως αφορμή για να παγώσει τις άδειες εξόδου από τη φυλακή που έπαιρνε κανονικά τα τελευταία δύο χρόνια, παρόλο που ο εισαγγελέας δε ζήτησε καν την προφυλάκισή του. Επίσης, η συνθήκη αυτή επηρεάζει την επικείμενη κατά τα άλλα αποφυλάκισή του, παρατείνοντας την ομηρία του για 3,5 επιπλέον χρόνια.
Το κράτος με αυτόν τον τρόπο ζητά εξηγήσεις και τιμωρεί τον Σπ.Στρατούλη για την πολιτική του στάση και τις σχέσεις του, προσωπικές, φιλικές ή συντροφικές, εξαιτίας της μακροχρόνιας αγωνιστικής συμπεριφοράς του μέσα στις φυλακές. Η αδιαφορία και η ασυδοσία της εξουσίας απέναντι στο Σπύρο Στρατούλη, όπως και σε πολλούς άλλους εξεγερμένους ανθρώπους, αποδεικνύει περίτρανα για άλλη μια φορά την εκδικητικότητά της απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και προσπαθεί να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του ζωντανή μέσα και έξω από τις φυλακές.

https://athens.indymedia.org/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s